漢諾威平手抵玩

2020-05-23 09:09:57 来源:网络

叉足電噬奧斯納貝克
德乙周六早場爆中游搶分大戰,奧斯納貝克主場惡鬥漢諾威。闊別德乙8季嘅奧斯納貝克今季升班之後,表現尚算不過不失,但自去年12月中開始,被其他球隊摸清踢法後,已經9場不勝,漢諾威上輪因賽事延期多咗時間備戰建立默契,今場有望反客為主,平手盤捧漢諾威。

(on.cc東網周六晚7時直播)

奧斯納貝克弱勢主場曳
奧斯納貝克由德丙升上德乙之後,季初表現一度讓人驚喜,開季5戰贏3場,但經過聯賽漫長球季洗禮,奧斯納貝克被列強摸清底蘊,喺去年11月尾嘅3連勝,球隊一度出現升班希望之後,表現突然大幅下滑,由歇冬前一仗開始,直至上周聯賽經停擺後重開,合共9場聯賽不勝,接近5個月未開過齋。

奧斯納貝克最大問題係防守唔掂,上述9戰只有1場能夠保持不失,總共失咗20球,即使主場出戰亦不見得特別有利,近4場聯賽主場只得1和3負,佢哋已經跌到第13位,未計周五成績,實際上同尾3嘅韋恩只得2分差距離,與其話係中游分子,實際上都係已經捲入護級漩渦。

漢諾威上輪原本對特雷斯登,但因為對方有球員中咗新冠肺炎令球賽延期,變相令漢諾威多咗時間備戰,建立默契,要知道咁耐冇踢,球員之間都需要時間練波夾吓,今次真係益晒佢哋。漢諾威今季作客成績比主場更好,13戰6勝1和6負,作客成績排德乙第3,難得遇着主場表現麻麻嘅奧斯納貝克,漢諾威平手盤真係超級抵玩。

神算刘伯温精选24码